World Pheasant Association Benelux

Inhoudsopgave:

Projecten en focusgroepen

Het Pipar gebied

Het Pipar gebied wordt gekenmerkt door Rhododendrons, naaldbomen, rotsen en grasland en is hooggelegen (3-3.500m) in de Annapurna regio in de Himalaya. Pipar is rijk aan hoenderachtigen, zowel fazanten alsmede patrijzen en ruigpoothoenders. Dit gebied herbergt 5 van de 6 soorten Himalaya fazanten van Nepal en daardoor bijzonder waardevol. Het gaat hier om de Nepalbloedfazant (Ithaginis cruentus cruentus), de Himalaya glansfazant (Lophophorus impejanus), de Nepalkoklasfazant (Pucrasia macrolopha nipalensis), de satyr tragopan (Tragopan satyra) en de Nepalfazant (Lophura leucomelanos leucomelanos).

De 6 soorten Himalaya fazanten van Nepal
De 6 soorten Himalaya fazanten van Nepal

De World Pheasant Association helpt de lokale bevolking van Pipar dit gebied zo oorspronkelijk mogelijk te behouden. De WPA doet dit ondermeer door de lokale bevolking financieel te ondersteunen. Ook worden de 9 scholen in het Pipar gebied financieel door de WPA ondersteunt. Daarnaast wordt onder leiding van de WPA wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd.

Bezoek ZKH Prins Charles aan zijn goede vriend Jimmy Roberts (WPA) in Pipar
Bezoek ZKH Prins Charles aan zijn goede vriend Jimmy Roberts (WPA) in Pipar

Het initiatief van het Pipar project was gelegen bij wijlen Luitenant-Kolonel Jimmy O. M. Roberts LVO MBE MC. Hij heeft vanaf het begin tot aan zijn overlijden, bijna 20 jaar, het Pipar project gemanaged.