World Pheasant Association Benelux

Inhoudsopgave:

Projecten en focusgroepen

De Palas vallei

In maart 2005 is de Palas NTFP project in Pakistan van start gegaan. Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door het EU/UNDP Promoting Tropical Forest Programme. Dit project wordt uitgevoerd met ondersteuning van de Nederlandse regering en wordt geïmplementeerd door WPA-Pakistan in samenwerking met het Wildlife Department.

Het verzamelen van non-timber forest products (NTFP) vormt een belangrijke pilaar van de lokale economie, maar veroorzaakt enorme schade aan het al zo fragiele biotoop. Waaronder ook het leefgebied van de Himalaya fazanten, zoals de bedreigde Western tragopan (Tragopan melanocephalus). Maar ook de Himalaya glansfazant (Lophophorus impejanus), de koklasfazant (Pucrasia macrolopha) en de witkuiffazant (Lophura leucomelanos hamiltonii).

Na de aardbeving van 8 oktober 2005 heeft dit gebied wederom ernstig schade opgelopen. De aardbeving heeft veel schade aangebracht aan de natuurlijke bossen. Behalve de natuur, is ook de lokale bevolking ernstig door de aardbeving getroffen. Ook hen probeert WPA te helpen. Ondermeer door, samen met British Airways, direct na de aardbeving de mensen te hebben voorzien van warme dekens, kleding en voedsel.

Het Palas NTFP project is gefocust op het helpen van de lokale bevolking bij het vinden van nieuwe methoden, die minder schadelijk zijn voor de natuur. Daarnaast is er ook aandacht voor het terug ontwikkelen van de verdwenen natuur in de Palas vallei.