World Pheasant Association Benelux

Inhoudsopgave:

Beschermd milieu

Informatie over het houden van hoenderachtigen in beschermd milieu

De avicultuur heeft veel mensen veel plezier gegeven in de vorige eeuw. Op dit moment hebben veel liefhebbers de sterke drang om ook een bijdrage te leveren aan instandhouding van soorten. WPA heeft hierin baanbrekend werk geleverd om beschermd milieu en de natuur met elkaar te koppelen en te versterken. Dit voorbeeld is door vrijwel alle organisaties op dit gebied gevolgd.

De middelen die avicultuur ons biedt zijn immens groot en de kennis die beschikbaar is tevens een belangrijke bron voor wetenschappers en voor specifieke elementen bij de instandhouding van de natuur in al haar aspecten.

WPA is zeer begaan met het lot van de hoenderachtigen in beschermd milieu en probeert middels publicaties en symposia haar bijdrage te vergroten. Steeds is alle informatie beschikbaar en toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

De diverse technieken om het houden van de dieren zo goed mogelijk te maken middels voeding, inrichting, volièregrootte, broedtechnieken zijn een belangrijk aspect bij het houden van deze vogels en worden op bijeenkomsten en publicaties uitgewisseld om een zo goed mogelijke situatie te creëren in beschermd milieu.

WPA-Benelux heeft grote aantallen publicaties en ook brochures over minimale afmetingen van verblijven. Daarnaast is er ook een brochure over de naamgeving van Fazanten.