World Pheasant Association Benelux

Inhoudsopgave:

Lid worden

Lid worden van WPA Benelux?

Ja, natuurlijk!

Wanneer uw interesse verder gaat dan alleen maar het houden van park- en volièrevogels is het heel verstandig om lid te worden van de WPA .

Temmincktragopaan (Tragopan temminckii)
Temmincktragopaan (Tragopan temminckii)

De WPA werkt wereldwijd mee aan projecten die zich richten op bescherming van bedreigde soorten, doet onderzoek naar raszuiverheid en werkt samen met andere organisaties die talrijke initiatieven nemen op veterinair en zoologisch gebied.

De WPA heeft haar hoofdvestiging in Engeland en kent thans in 10 landen afdelingen die zich, vaak in samenwerking met andere organisaties zoals vogel- en dierentuinen bezig houden met projecten die zich richten in de bescherming van de meest spectaculaire vogels van de wereld.

De afdeling Benelux houdt zich thans bezig met onder andere:

Het project Indochina
Beschrijft het stamboek voor de Vietnamfazant (Lophura hatinhensis) in samenwerking met de Zoo van Hanoi.
Het project van het rode kamhoen (Gallus g. g.)
In samenwerking met de Zoo van Hanoi.
Het DNA onderzoek over de raszuiverheid van de huidige in beschermd milieu gehouden fazantensoorten
Door dr. Ettore Randi van het Wildlife Instituut in Bologna

Tevens andere internationale stamboeken en projecten.

Wilt u meer in de diepte betrokken worden bij de achtergrond van uw hobby of zelfs actief deelnemen aan deze projecten? Meldt u zich dan aan via het onderstaande bij het WPA afdeling Benelux. Dat kost u 27,- euro per jaar (wie voor 1 januari van het nieuwe jaar betaalt krijgt 2,- euro korting en betaalt dus maar 25,- euro). Indien u echter de projecten extra ondersteund kunt u lid-begunstiger worden voor 55,- euro of conservation-lid voor 120,- euro worden.

Lid
Lid-begunstiger
Conservation-lid