World Pheasant Association Benelux

Inhoudsopgave:

Kids & Kuikens

Kids & Kuikens

Project Chinese dwergkwartel

In 2006 is er door jong Aviornis een project gestart rond de zuivere wildkleur Chinese dwergkwartels (Coturnix chinensis). Chinese dwergkwartels worden in beschermd milieu veel gehouden, maar door de vele nieuwe kleurslagen en kruisingen is de zuivere wildkleur vorm een zeldzaamheid aan het worden in Europese collecties.

Paartje Chinese dwergkwartels (Coturnix chinensis)
Paartje Chinese dwergkwartels (Coturnix chinensis)

Er werd in 2006 gestart met een studie van balgen van Chinese dwergkwartels in het Nationaal Natuurhistorisch Museum te Leiden, om na te gaan waar onze kwartels precies vandaan komen. Dit is gepaard gegaan met een literatuuronderzoek.

Onder leiding van het WPA-Benelux bestuurslid Charles van de Kerkhof is er een mooie groep onverwante zuivere wildkleur Chinese dwergkwartels bij elkaar gebracht. Deze kwartels worden door middel van een stamboomprogramma bijgehouden en verspreid onder de jeugdleden.

Wat doet het project?

Er zijn regelmatig jonge kwartels beschikbaar, aarzel dus niet om ons te contacteren bij interesse. Geïnteresseerden krijgen uitgebreid advies over het houden en kweken van deze vogels.