U bevindt zich hier: http://www.wpa-benelux.info/conservatie/
Conservatie
Conservatie, natuurbehoud, is heden ten dage een 'hot' item en veel organisaties houden zich bezig met instandhouding van de natuur om deze te bewaren voor het nageslacht, maar ook om het lot van de dieren te verbeteren in een wereld die steeds dichter bevolkt raakt en waardoor de natuurlijke gebieden steeds onder druk komen te staan. Natuurreservaten en de zorg ervoor en het houden van dieren in beschermd milieu hebben sinds de oprichting van de World Pheasant Association bijgedragen om het lot van met name de hoenderachtigen te verbeteren.
WPA - Benelux heeft een aantal programma's om mee te helpen dat natuurbehoud niet blijft steken in papier maar effectief is:
-
Stamboeken voor: Blythtragopaan, Edwardsfazant, Vietnamfazant, Cabottragopaan, wilde kamhoenders, kraagfazanten (goudfazant en Lady Amherstfazant) en pauwfazanten.
-
Het DNA-project dat licht heeft gebracht over de taxonomie van de hoenderachtigen en met name een bijdrage heeft geleverd aan het vaststellen van de zuiverheid van fazanten. Het Sonnerathoen is bijvoorbeeld gemengd met tamme hoenders waardoor het volièrebestand ernstig in gevaar is gekomen. Dit geldt ook voor de Edwardsfazant waarbij uit onderzoek bleek dat een belangrijk deel van de populatie gekruist is met Swinhoefazanten. Inmiddels zijn deze dieren niet meer in het stamboek voor de Edwardsfazant.
- Veldonderzoek
- Onderzoek naar de kamhoenders
-
Onderzoek naar de kraagfazanten
-
Symposia
-
Publicaties